Tesla lancerer nyt solcelletag – her er alt du behøver at vide

Er du heller ikke så vild med de store og gamle solceller på taget, eller ønsker du at du bare kunne have et fedt tag, hvor der samtidigt er indbygget solceller, uden man lægger mærke til det? Så er der nu gode nyheder til dig!

Tesla, skaberen bag de populære elbiler, prøver nu at komme ind på boligmarkedet med et helt nyt solcelletag. Kunne du tænke dig at vide mere om det, så er du kommet til det rette sted! Vi har samlet alt information om det nye solcelletag, god fornøjelse!

Tesla lancerer nyt solcelletag – her er alt du behøver at vide
Dette er én ud af 4 paneler man kan vælge imellem. Kilde: Tesla

Ligner et almindeligt tag

Det helt store ved dette solcelletag, er at man næsten ikke kan se forskel fra et normalt tegltag og solcelletaget. Indtil videre kan man vælge imellem 4 forskellige typer paneler, men der kommer helt sikkert flere til i den nærme fremtid, så der er noget at glæde sig til!

Levetiden på solcelletaget er også særdeles bedre, og det kan også modstå hårde genstande i form af hagl m.m.

Sådan bliver strømmen lagret

Udover at Tesla har skabt det nye solcelletag, så har de også opfundet et produkt med navnet Powerwall – som på dansk betyder, at det er en lagrings enhed til strømmen som genereres fra solcellerne. Denne kan også ses på billedet ovenover, til venstre for elbilen på væggen.

Denne Powerwall gør det muligt for dig selv at vælge hvornår strømmen skal bruges, og i tilfælde af strømsvigt i dit kvarter, så vil du stadig have strøm fra din Powerwall. Så er du ikke længere afhængig af strøm fra de dyre strømselskaber! Og i tilfælde af at strømmen burde gå i dit nabolag, så bliver du helt sikkert en populær nabo med det nye solcelletag.

På billedet ses Tesla Powerwall. Denne lille boks opbevarer al strømmen som bliver genereret fra solcellerne. Den kan også bruges til at lade din Tesla elbil op med.

Forventes i Danmark i starten af 2018

Står du og glæder dig over det nye solcelletag, så går der desværre nok lige et halvt års tid endnu, inden det forhåbentlig kommer til Danmark. Tesla har tidligere været ude og sige at de ville påbegynde produktionen i april 2017, og de første kunder i USA kan forvente installation af soltaget i sommeren.

Det vides endnu ikke hvordan man kan bestille det nye solcelletag, når det skulle komme til Danmark. Måske bliver det muligt at tilkøbe sig det hos byggefirmaer, eller måske skal det købes fra Tesla selv, hvilket jeg dog ikke tror bliver tilfældet.

Hvad kommer det til at koste?

Det er nok ikke nogen hemmelighed, at man skal have den store pengepung op, hvis man kunne tænke sig det nye solcelletag. Den amerikanske pris pr. kvadratfod ligger på $21,85, hvilket svarer til 1.600 kr. pr. kvadratmeter. Hvis du derfor vil bygge et nyt tag på 200 kvadratmeter, skal du forvente at komme af med mindst 320.000,00 kr.

Dette er naturligvis regnet med den amerikanske pris, og det går nok hen og bliver en smule dyrere i Danmark.

En god investering og godt for miljøet

Solceller kan vise sig at være en rigtig god investering på den lange sigt, så det er bestemt også en overvejelse man skal have med, når man overvejer at købe solceller. Udover at det kan være godt for pengepungen, så er det også godt for miljøet, da alle dine elektroniske enheder vil blive drevet af energien fra solen.

Elon Musk præsenterer det nye solcelletag og Powerwall 2

Ønsker du at læse mere om solcelletaget, så kan du her besøge Tesla’s officielle hjemmeside.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *